söndag 30 september 2012

Chunky Brownies

Jag gjorde super chunky brownies med valnötter idag. Dom blev väldigt goda och sådär härligt kladdiga och sega.
Receptet är från Johanna och Mixer "Första bakboken", men har ändrat det lite för att dom ska bli ännu godare.

Du behöver:
250 g mörk blockchoklad (rekommenderar dock att köpa en choklad som verkligen är god, blir lite för mycket "blockchoklad smak" över brownies annars.
4 dl vetemjöl
3 1/2  dl strösocker
1 tsk bakpulver
4 ägg
2 dl gräddfil
2 dl valnötter (funkar med hasselnötter också)

Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron. Om du smälter chokladen i mikron kom då ihåg att röra om ofta, annars bränns den. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke och rör om ordentligt. Knäck ner äggen och blanda i gräddfil. Häll ner den smälta chokladen och rör om. Häll ner valnötterna och blanda om litegrann. Häll ner smeten i en bakform som du har smörjt och bröat eller satt ner bakplåtspapper i. Kakan ska sedan stå i ugnen i ca 20 min på 200 grader. Kom ihåg att kolla kakan lite då och då så att den inte hinner bli för torr.
Du kan garnera den med lite smält choklad, valnötter eller florsocker när den är klar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar